- Botten:
- 2 dl Ewalies bärmusli - Se produkt
- 0,5 dl råsocker
- 100 g salta jordnötter
- 50 g smör
- Fyllning:
- 600 g färskost, finns laktosfri
- 2,5 dl osötat jordnötsmör
- 1 dl råsocker
- 0,5 tsk Äkta vaniljpulver
- 3 ägg
- 1 ¼ dl vispgrädde, sojagrädde eller havregrädde
- Chokladkräm:
- 150 g chokladkaka, 70 % kakao
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 dl osötat jordnötsmör
- 25 g smör
- 1 dl crème fraish eller gräddfil
- Topping:
- Salta jordnötter 70 % choklad, hackade i bitar
Botten: Mixa jordnötter, socker, musli och smält smör i en matberedare. Klä en form med bakplåtspapper, springform, ca 24 cm. Tryck ut smeten i formen och grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Vispa med elvispen färskost och jordnötssmör till en kräm. Tillsätt socker och vaniljpulver. Tillsätt ett ägg i taget och vispa efter varje. Rör ned grädden. Häll smeten på botten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter, tills kakan precis blivit fast i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna innan du sätter in den i kylskåp, minst 4 timmar innan servering.
Chokladkräm: Värm grädde, jordnötssmör och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ned i kastrullen. Ta av kastrullen från plattan. När chokladen är smält rör till en slät kräm. Låt svalna och rör ned creme fraish eller gräddfilen. Bred chokladkrämen över cheescaken och toppa med hackade jordnötter och choklad.