10-12 bitar
Ingredienser:
- 25 st dadlar
- Vatten
- 1,5 dl hel mandel
- 1 dl kokosolja
- 2 dl Ewalie mjölmix
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 4 msk ren kakao
- 3 äggulor
- 3 dl mandelmjölk
- 4 äggvitor
- Choklad mousse topping:
- 2 mogna avokado
- 1 dl kakao
- 2 msk honung
- 1 dl cashewnötter
- 1 dl vatten
- Mandelspån
Gör så här:
Lägg dadlarna i vatten i minst 2 timmar. Häll av vattnet. Mixa alla torra ingredienser med dadlarna mandelmjölk och äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten. Smörj med kokosfett en form med löstagbar botten. Häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 45-50 minuter.
Topping: Mixa avokado, cashewnötter, honung, kakao och vatten. Späd eventuellt med mer vatten om du vill ha den lösare. Bred över kakan. Strö över mandelspån.
Produkter