Chocolate Mudcake
Kategorier

Chocolate Mudcake

10-12 bitar

Ingredienser:
  • 25 st dadlar
  • Vatten
  • 1,5 dl hel mandel
  • 1 dl kokosolja
  • 2 dl Ewalie mjölmix
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 4 msk ren kakao
  • 3 äggulor
  • 3 dl mandelmjölk
  • 4 äggvitor
  • Choklad mousse topping:
  • 2 mogna avokado
  • 1 dl kakao
  • 2 msk honung
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • Mandelspån
Gör så här:
  1. Lägg dadlarna i vatten i minst 2 timmar. Häll av vattnet. Mixa alla torra ingredienser med dadlarna mandelmjölk och äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten. Smörj med kokosfett en form med löstagbar botten. Häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 45-50 minuter.
    Topping: Mixa avokado, cashewnötter, honung, kakao och vatten. Späd eventuellt med mer vatten om du vill ha den lösare. Bred över kakan. Strö över mandelspån.

Produkter

Relaterade recept