Glutenfria Müslikakor med Kokosgrädde & Blåbär
De smarriga Müslikakorna gör du enkelt med Ewalies ekologiska och glutenfria Müsli med kanelsmak, 4 dl, 1/4 tsk Salt / 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver* / 1 tsk Bakpulver / 2 msk Kokossocker* / 15 st Dadlar* / 3 msk Jordnötssmör* / 2 msk Kokosolja* / (1 msk hela Linfrön* + 3/4 dl Vatten)
Gör såhär: Blanda först de torra ingredienserna. Blanda sedan Linfröna med Vattnet och låt sjuda i kastrull i ca 5 min (perfekt bindemedel till kakorna sedan). Häll därefter i alla ingredienser i en hushållsassistent och mixa till en jämn smet. Om smeten skulle kännas torr är det bara att ta i någon extra msk jordnötssmör. Annars är det bara att forma kakor! ???? Jag gjorde 13 st lite större kakor som jag gräddade i ca 8-9 min på 200 grader. Vill du göra mindre och fler kakor kan du sänka temperaturen på ugnen lite och ev grädda lite kortare tid.
För knaprigare kakor är det bara att låta dem stå i ugnen på eftervärme när den svalnat av lite.
Kokosgrädde
Kakorna är riktigt goda som de är men blev extra goda toppade med Lättvispad Kokosgrädde & Blåbär ♥ Kokosgrädden gör jag genom att ta det tjocka lagret från en förpackning Kokosmjölk och vispar samman med lite Äkta Vaniljpulver.
recept; Evelinas Ekologiska
- Senaste nytt
-
Nu är det höst på riktigt! Njut av denna goda äppelpaj bakad på säsongens äppelskörd och Ewalies Kanelmüsli.
-
Passa på att handla Ewalie på Apotea!15% rabatt!
-
Ica Maxi Flygstaden
Nu hittar ni Ewalies produkter på Ica Maxi Flygs...
-
Internationella müslidagen!
Fira internationella müslidagen idag den 22 augus...
-