Glutenfria Müslikakor med Kokosgrädde & Blåbär
Kategorier

Glutenfria Müslikakor med Kokosgrädde & Blåbär

De smarriga Müslikakorna gör du enkelt med Ewalies ekologiska och glutenfria Müsli med kanelsmak, 4 dl, 1/4 tsk Salt / 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver* / 1 tsk Bakpulver / 2 msk Kokossocker* / 15 st Dadlar* / 3 msk Jordnötssmör* / 2 msk Kokosolja* / (1 msk hela Linfrön* + 3/4 dl Vatten) 

Gör såhär: Blanda först de torra ingredienserna. Blanda sedan Linfröna med Vattnet och låt sjuda i kastrull i ca 5 min (perfekt bindemedel till kakorna sedan). Häll därefter i alla ingredienser i en hushållsassistent och mixa till en jämn smet. Om smeten skulle kännas torr är det bara att ta i någon extra msk jordnötssmör. Annars är det bara att forma kakor! ???? Jag gjorde 13 st lite större kakor som jag gräddade i ca 8-9 min på 200 grader. Vill du göra mindre och fler kakor kan du sänka temperaturen på ugnen lite och ev grädda lite kortare tid. 
För knaprigare kakor är det bara att låta dem stå i ugnen på eftervärme när den svalnat av lite.

Kokosgrädde
Kakorna är riktigt goda som de är men blev extra goda toppade med Lättvispad Kokosgrädde & Blåbär  
♥ Kokosgrädden gör jag genom att ta det tjocka lagret från en förpackning Kokosmjölk och vispar samman med lite Äkta Vaniljpulver.
recept; Evelinas Ekologiska

Relaterad produkt