Ewalies glutenfria pannkakor
Kategorier

Ewalies glutenfria pannkakor

Pannkakor  ♥  Jag kan äta dem till Frukost, Lunch & Middag! Så gott och så lätt att variera med olika tillbehör och topping. Dessa är gjorda på en Glutenfri & Ekologisk Pannkaks/Våffelmix från Ewalie. Det fina med mixen är att det går att göra flera olika varianter beroende på om du vill ha tjockare eller tunnare pannkakor! För att göra tjocka pannkakor så blandar du 2,5 dl Pannkaks/Våffelmix med 2 Ägg, 40-70 g smält Kokosolja eller Smör (mängden olja eller smör går att variera, större mängd ger frasigare pannkisar), 1,5 dl valfri Mjölk och ca 2 msk Agavesirap eller Honung. Det går också fint att mixa ned en banan i smeten! Stek i kokosolja eller smör och servera med Grädde/Kokosgrädde, Nötsmör, Tunna Äppelskivor och färska Bär! Pudra gärna över Kakao eller Kanel och avsluta med att ringla lite Honung eller Agave på toppen. Tunnare pannkakor gör du genom att blanda i ytterligare 1,5 dl valfri mjölk i smeten. Rör i smeten någon gång medan tiden du gräddar pannkakorna, så att smeten håller sig jämn och fin. Serveringstips till pannkakorna är att svänga ihop en underbart god Chokladkräm. Blanda 2 msk mjuk eller smält Kokosolja med 3 msk Kakao, 1-2 tsk Honung, 1 msk Nötsmör, 2 nypor Äkta Vaniljpulver och 1 nypa Havssalt. Blanda till en jämn smet och dubbla receptet för en större sats Chokladkräm. Recepttips från Evelina på evelinasekologiska.se

Relaterad produkt