Ewalies glutenfria Brownie med avokadoglass
Kategorier

Ewalies glutenfria Brownie med avokadoglass

Recept: Evelinas Ekologiska
När det kommer till Brownies och Chokladkaka så är det här en av mina favoriter! Perfekt konsistens och underbar chokladsmak! Enklare kan det inte bli heller då det bara behöver tillsättas Ägg, Kokosolja (eller smör) och Valfri Mjölk (ex. Mandelmjölk) till Browniemixen. Brownien är baserad på Fullkornshirsmjöl och Fullkornsrismjöl samt innehåller kakaohalt 60%, vilket ger den extra god chokladsmak. 

Avokadoglass (ca 4 portioner): 2 st mogna Avokados* / 5 msk Kokosmjölk* (det tjocka lagret) / 1 msk Agavesirap* / 2 nypor Äkta Vaniljpulver* / Rivet Citronskal* från 1/2 Citron
Gröp ur Avokado och hacka i små bitar som du sedan fryser in. Mixa sedan de frysta Avokadobitarna med Kokosmjölk, Vanilj, Agave och Citronzest. (För en större sats glass gör dubbla receptet). 
Hallonsås: Mixa ca 250 g tinade hallon med några msk vatten (ca 4-5 msk) och Agavesirap efter smak och tycke, jag tog 1 msk.

Relaterad produkt