Chokladkaka med kanelkolasås
Kategorier

Chokladkaka med kanelkolasås

Följ enkelt anvisningarna på Ewalies Browniemix och grädda sedan chokladkakan i en form med löstagbara kanter. Medan kakan gräddas koka ihop kolasåsen.

Kolasås med Kanel:
1 1/2 dl av det feta lagret kokosmjölk
1 1/2 dl kokossocker
1/4 tsk äkta vaniljpulver
Några nypor havssalt (smaka av tills du får den saltmängd du gillar)
1/4 – 1/2 tsk kanel

Gör så här:
Blanda kokosmjölk, kokossocker och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt sedan koka ihop och låt sjuda under omröring. Efter några minuter börjar kolasåsen tjockna. Dra då av kastrullen från värmen och låt den svalna. När kolasåsen svalnat blandar du i kanelen och Salt efter behag. Häll kolasåsen över kakan innan servering och toppa med syrliga lingon. Vill du göra mönster i kolasåsen tag lite kokosmjölk och dra försiktigt runt med en sked.

Recepttips från Evelina på evelinasekologiska.se

Relaterad produkt