Somrig glutenfri chokladtårta med bärmousse
Kategorier

Somrig glutenfri chokladtårta med bärmousse

Chokladbotten är gjord på Ewalies, Ekologisk & Glutenfri Browniemix. Mixen är baserad på bland annat Fullkornshirsmjöl & Fullkornsrismjöl. Tillsätt bara Smör eller Kokosolja, Ägg och valfri mjölk. Följ instruktionerna på Browniemixen och när kakan är färdig ställ den åt sidan för att svalna. Bärmoussen gjorde jag genom att mixa frysta Hallon & Jordgubbar (ca 450 g) med 3-4 msk fet Kokosmjölk. Jag smakade sedan av med lite Agavesirap.

Bred på moussen och ställ sedan in kakan i frysen i 20-30 min. Då moussen innehåller frysta bär behöver hela kakan frysas in en stund så att inte moussen smälter. Garnera sedan med Nypon-Rosenblad & Styvmorsviol. Servera genast.

Recept från Evelinas Ekologiska 

Relaterad produkt