- Laxgarnering:
- 200 g Philadelphiaost
- 2 msk pepparrot
- 400 g rökt lax
- 1 citron
- 1 rödlök
- Ruccola
- Skagenröra:
- 2 dl majonnäs
- 200 g skalade räckor
- Citron
- Salt
- Peppar
- (valfritt men gott; några droppar cognac)
- Gubbröra:
- 4 hårdkokta ägg
- 8 ansjovisfiléer, alternativt 8 sillbitar
- 1 liten gul lök
- 1 msk färsk gräslök
- 1 msk färsk dill
- 1 rå äggula
- Dijonsenap
- Malen vitpeppar
- Tomatsalsa:
- 4 stora tomater
- Färsk basilika
- 1-2 vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
- Olivolja
- Mangosalsa:
- 200 g fryst, tärnad mango
- 1-2 avokado
- 1 färsk chilifrukt
- 1 lime
- Färsk koriander
- Olivolja
- Salt
Knäcke:
Följ enkelt anvisningarna på Ewalies knäckemix, det går också utmärkt att använda Ewalies Glutenfria knäckemix!Laxgarnering:
Blanda Philadelphiaost och pepparrot som du sedan brer på knäcket, lägg på 2-3 små blad ruccula, vik en liten bit rökt lax och garnera med en citronbit, dill och rödlök.Skagenröra:
Blanda majonnäs, citron, salt, peppar, (några droppar cognac). Hackad räkorna grovt och blanda ner tills det blir en fast smet som inte rinner, tillsätt mer räkor om så behövs. Dekorera med dill.Gubbröra:
Skala och hacka löken fint. Klipp dill och persilja och skär ansjovisfiléerna eller sillen i bitar. Hacka äggen och blanda sedan samman alla ingredienser i en bunke. Vänd därefter försiktigt ned en rå äggula och blanda väl. Krydda med peppar och senap efter smak. Lägg till sist upp på knäcket och dekorera med dill.Tomatsalsa:
Skär färska tomater i fina kuber och hacka sedan basilikan. Blanda därefter ihop ingredienserna med blanda sedan med vitlök, salt, peppar och olivolja.Mangosalsa:
Låt mangon tina samtidigt som du skär avokado i tärningar och hackar koriandern samt chilifrukten. När mangon tinat blandas ingredienserna ihop. Tillsätt sedan olivolja och salt, avsluta med att pressa färsk limejuice över salsan.