Pepparkaksknäcke med Ädelostkräm
Kategorier

Pepparkaksknäcke med Ädelostkräm

Ingredienser:
  • Två plåtar:
  • 1 påse Ewalie Glutenfri Knäckemix - Se produkt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 ½ tsk mald kryddnejlika
  • 1 ½ tsk mald kardemumma
  • 2 tsk mald ingefära
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g ädelost
Gör så här:
  1. Blanda påsens innehåll med vatten och olja, låt stå i ca 4 timmar. Blanda i pepparkakskryddor. Baka enligt instruktion på påsen. Tips, bred ut smeten genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå och kavla eller tryck ut smeten jämnt så hela plåten täcks.

    Ädelostkräm:
    Blanda gräddfil och ädelost med mixerstav eller gaffel, lägg en klick på en bit knäcke, toppa gärna med en bit färskt fikon eller fikonmarmelad.

Produkter

Relaterade recept