Ingredienser:
- 20 st:
- 1 paket Ewalie müslimix - Se produkt
- 150 g
- 50 g torkade fikon
- 1 msk flytande honung
- 2 msk råsocker
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 äggvitor
- 100 g 70% choklad
Gör så här:
Lägg de torkade aprikoserna och fikonen i blöt i minst två timmar. Mixa aprikoser och fikon för sig och blanda sedan ihop det med Ewalie müsli till en jämn smet. Rör ner råsocker, honung, yoghurt och äggvitor i blandningen. Tryck ut smeten i en liten form smord med smör och sesamfrön. Grädda i ugn, 225 grader i 15 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg dem över den värma kakan. När chokladen smälter brer du ut den med en smörkniv. Ställ kakan i kylskåp tills chokladen stelnat. Skär i bitar och ät som energibar eller med färska bär och vispad grädde till.
Produkter