Ingredienser:
- ca 25 st:
- 3 dl Ewalies müslimix - Se produkt
- 150 g torkade aprikoser
- 50 g torkade fikon
- 100 g valnötter
- 50 g mandel
- 0,5 dl kokosflingor
- 1 msk flytande honung
- 1 dl naturell yoghurt eller havre yoghurt
- 2 äggvitor
- Sesamfrö
- 100 g choklad, 70%
Gör så här:
Lägg fikon, aprikoser, nötter i vatten så att de täcks i mint 2 timmar. Häll av vattnet. Mixa allt samman med mixer stav eller mixer till en jämn smet. Rör ned Ewalies müslimix, kokosflingor, honung, äggvitor, yoghurt. Blanda väl. Smörj och bröa en form (20×30 cm) med sesamfrö. Grädda i ugn på 225 grader i 15 minuter. Bryt chokladen i bitar och fördela dem jämnt över kakan. När chokladen smälter brer du ut chokladen med en kniv eller slickepott. Skär kakan i bitar innan den hunnit stelna. Förvara bitarna i kylskpet. Håller i ca 2 veckor.
Produkter