Chia, kokos och mandeltoppar
Kategorier

Chia, kokos och mandeltoppar

ca 20 st

Ingredienser:
  • 150 g kokosflingor
  • 100 g blötlagda (ca 2 timmar, häll bort vattnet) mandlar
  • 2 msk kokosfett
  • 0,5 citron, saft + rivet skal
  • 0,5- 1 dl råsocker
  • 50 g 70% chokladkaka
  • 2 ägg
  • Chiafrö till topping
Gör så här:
  1. Blanda ingredienserna, pressa ned citron och riv ned skalet. Mixa allt utom chokladen. Hacka chokladen i mindre bitar, blanda ned chokladen i smeten. Låt stå i ca 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta två skedar och forma 20 st toppar av smeten. Doppa varje topp i chiafrö. Grädda i ugn 175 grader i ca 15 minuter.

Produkter