Ingredienser:
- Botten:
- 100 g smör, laktosfritt
- 1,5 dl Ewalies Musli, kanel - Se produkt
- 0,5 dl blandande hackade nötter t ex mandel, cashewnöt och hasselnöt
- Fyllning:
- 400 g färksost, t ex Valios laktosfria Philadelphiaost
- 2 ägg
- 1 dl råsocker
- 2-3 msk citronsaft
- Topping:
- 1-2 dl creme fraiche, laktosfri
- hallon eller andra bär som du tycker om
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa Ewalie Musli, kanel och de hackade nötterna med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm, som du smörat med laktosfritt smör eller kokosolja och bröat med sesamfrö.
Grädda i ugnen i 5 minuter.Rör osten smidig med äggen, socker och citronsaft med elvisp. Häll smeten i formen, grädda på nytt i 25-30 minuter. Låt kakan svalna. Rör creme fraiche så den blir slät och lättarbetad. Bred den över kakan. Dekorera med bär. Låt kakan stå i kylskåp tills du serverar den.
Produkter