Mandeltårta med färska bär
Kategorier

Mandeltårta med färska bär

Ingredienser:
  • Botten:
  • 6 äggvitor
  • 1 dl råsocker
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 ½ dl hackad mandel
  • 1 msk pofiber
  • ev. hackade 70% choklad kaka
  • Fyllning:
  • 2 dl cashewnötter
  • 250 g tinade frysta mangobitar
  • 1-2 msk kokosfett
  • Topping:
  • Färska bär, t ex hallon, blåbär, vinbär
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Klä en rund form, ca 24 cmi diameter med bakplåtspapper. Vispa äggvitor poröst, blanda försiktigt ned råsockret. Vänd ned mandelmjöl, lite i taget och blanda. Hacka mandel och vänd ned den försiktigt tillsammans med pofiber. Eventuellt blanda i hackade chokladbitar. Bred ut smeten i formen, gör kanterna något högre så det blir som en skål där du lägger fyllningen och bären.

  2. Grädda i ugn 30 minuter.
    Häll av vattnet från nötterna. Mixa nötterna tillsammans med mango till en slät kräm. När kakan svalnat fyll kakan med mangokrämen och dekorera med massor av färska bär.

Produkter

Relaterade recept