
 Ingredienser:
- 5, 5 dl fingervarmt vatten
 - 15 g jäst
 - 1 msk strösocker
 - 0,5 tsk salt
 - 2 dl rårismjöl
 - 1 dl teffmjöl
 - 1 dl sojamjöl
 - 1,5 dl havremjöl av ren havre
 - 2 dl pofiber
 - 1 msk fiberhusk
 - 2 tsk bakpulver
 - 1 msk vinäger
 - Sesamfrö till brödformen
 
 Gör så här:
Smörj en 1 ½ liter brödform med kokosfett. Bröa med sesamfrö, gärna vit och svart. Värm vattnet fingervarmt och mät upp vattnet och smula i jästen. Rör om tills jästen löst upp sig. Blanda i socker och salt. Rör om. Blanda i rårismjöl, havremjöl, teff och sojamjöl. Rör om. Låt stå och jäsa täckt med bak handduk i ca 30 minuter. Tillsätt vinäger. Blanda i pofiber, fiberhusk och bakpulver. Häll smeten direkt i formen så jäseffekten av vinäger och bakpulvret inte hinner försvinna. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt brödet svalna innan du skär i det.