Ingredienser:
- Sötpotatisbröd:
- 2 dl helt bovete, blötlagd minst 2 timmar
- 1 dl quinoa, blötlagd minst 2 timmar
- 1 msk chiafrö
- 100 g pinjenötter
- 0,5 stor sötpotatis
- 0,5 olivolja
- 1,5 tsk bikarbonat Späd eventuellt med lite vatten
- 2 nypor salt
- Sötpotatiskräm:
- 1 stor sötpotatis
- 0,5 citron, saft och rivet skal
- 1-2 tsk spiskummin
- rapsolja
- en liten nypa salt
Gör så här:
Sötpotatisbröd: Blanda all ingredienser till brödet i en mixer och mixa, till en jämn smet. Smöra en avlång form med olja, kokosfett eller laktosfritt smör. Grädda i ugn på 175 grader i ca 40 minuter. Stick brödet med en sticka, den skall vara torr när brödet är klart.
Sötpotatiskräm: skär potatisen i små bitar, stek dem i en stekpanna med olja, krydda med spiskummin och salt.