Rödbetsbröd
Kategorier

Rödbetsbröd

2 runda bröd

Ingredienser:
  • 6,5 dl laktosfri mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 3,5 dl bovetemjöl
  • 2 dl rårismjöl
  • 2 dl rivna rödbetor (2 st)
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • raposolja och sesamfrö till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
    Ta fram en bunke. Häll upp mjölken. Smula ned jästen i mjölken. Vispa med degkrokar tills jästen lösts upp. Lägg i fiberhusk, låt stå 2-3 minuter.

  2. Blanda i de torra ingredienserna. Rör med degkrokarna, blanda i rödbetorna. Blanda allt väl. Låt jäsa under plastfilm i bunken ca 2 timmar.
    Rulla två stora bröd. Smörj en plåt med rapsolja och bröa med sesamfrö.

  3. Lägg bröden på plåten och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
    Grädda i 30 minuter i ugnen. Låt svalna innan du skär i brödet.