2 runda bröd
Ingredienser:
- 6,5 dl laktosfri mjölk
- 25 g jäst
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl pumpafrön
- 3,5 dl bovetemjöl
- 2 dl rårismjöl
- 2 dl rivna rödbetor (2 st)
- 2 msk fiberhusk
- 1 nypa salt
- raposolja och sesamfrö till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram en bunke. Häll upp mjölken. Smula ned jästen i mjölken. Vispa med degkrokar tills jästen lösts upp. Lägg i fiberhusk, låt stå 2-3 minuter.Blanda i de torra ingredienserna. Rör med degkrokarna, blanda i rödbetorna. Blanda allt väl. Låt jäsa under plastfilm i bunken ca 2 timmar.
Rulla två stora bröd. Smörj en plåt med rapsolja och bröa med sesamfrö.Lägg bröden på plåten och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
Grädda i 30 minuter i ugnen. Låt svalna innan du skär i brödet.