Piroger
Kategorier

Piroger

Ingredienser:
  • 8 stycken
  • Deg:
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1 dl sesamfrö
  • 4 ägg + 1 ägg till pensling
  • 2 msk rapsolja
  • Två nypor flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 gram quornfärs eller köttfärs
  • 4pp gram färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 2 dl passerade tomater
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser till degen med 4 ägg och olja. Låt degen vila i kylskåpet under tiden du lagar fyllningen. Hacka löken och fräs den i stekpanna, fräs färsen och spenaten. Blanda i tomaterna, smaka av med salt och peppar.

  2. Rulla degen till en avlång rulle, dela den på åtta lika stora bitar. Rulla dem till bollar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Platta till dem och forma dem runda. Kavla dem platta. Lägg fyllningen på ena halvan, vik över den andra halvan med hjälp av bakplåtspappret. Tryck ihop kanterna med varandra med fingrarna eller med gaffel. Pensla pirogerna med äggula. Grädda i ugn ca 15 minuter.

Produkter

Relaterade recept