Mörk surdegslimpa
Kategorier

Mörk surdegslimpa

Ingredienser:
  • 3,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 0,5 dl quionamjöl
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrö
  • 4 msk glutenfritt surdegspulver (bovete)
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk mörk sirap
  • Två nypor havssalt
  • 3,5-4 dl ljummet vatten
  • Till formen:
  • Smör
  • Sesam
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda alla torra ingredienser med vattnet. Rör till en jämn smet. Smöra och bröa en avlång ugnsform med sesam. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca.50-55 minuter.

    Gott med Nutella till.

Produkter

Relaterade recept