Havrelimpa
Kategorier

Havrelimpa

2 limpor

Ingredienser:
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl vatten
  • 4 msk fiberhusk
  • 4 dl rena havregryn
  • 1 dl krossat bovete
  • 250 g kvarg
  • 1,5 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 2 dl havremjöl, ren havre
  • 4 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 4 dl pofiber
  • Pensla: Ägg och pumpafrön
Gör så här:
  1. Smula jästen i en degbunke. Värm vätskan till 37 ºC och häll den över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Vispa ner fiberhusk och blanda ner havregryn och krossat bovete. Låt blandningen stå i 10 minuter, gärna under plastfilm. Smörj och bröa med kokosfett och ren havregryn en avlång brödform. Tillsätt kvarg, honung och det mesta av mjölet. Bearbeta degen, gärna med degkrokar. Tillsätt salt och resten av mjölet, arbeta ihop degen så att det blir fast och smidig.

  2. Lägg i smeten i formen, fyll inte mer än 2/3 av formen. Låt vila under plastfilm i 1-11/2 timme. Pensla med ägg och strö över pumpafrö som dekoration. Grädda i ugn 175 grader i 35-40 minuter. Stick brödet med en sticka och känn att stickan känns torr. Ta ur brödet och låt det svalna under bakduk på galler innan du skär i det.

Produkter

Relaterade recept