Hallonkaka
Kategorier

Hallonkaka

Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 1,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g rumsvarmt smör laktosfritt
  • 2,5 dl färska eller frysta hallon
  • en näve flagad mandel
  • koksolja och kokosflingor till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Rör ihop mjöl, kokosflingor och bakpulver, mixa med smör. Blanda i äggen, mixa eller rör om ordentligt. Smöra och bröa med kokosflingor en form, ca 24 cm med löstagbara kanter. Tryck ut degen i formen, botten och en bit upp på kanterna. Lägg i hallonen. Strö över flagad mandel.

  2. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Servera gärna med vispad kokosgrädde, eller soyagrädde.

Produkter

Relaterade recept