Grissini
Kategorier

Grissini

Ingredienser:
  • 20 st
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl riktigt kallt vatten - Se produkt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 40 g färskriven smakrik parmesan
  • 2 dl Ewalies mjölmix
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk örtkryddsblandning
  • 1-2 nypor havssalt
  • Pensling: ett uppvispat ägg
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 225 grader. Vispa ut jästen i vattnet, och tillsätt olja, honung och parmesan.
    Blanda de torra ingredienserna i degspadet. Mixa väl i matberedaren. Täck över bunken med plastfilm och låt jäsa en timme. Ta upp degen och knåda igenom den. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Degen är lättarbetad.

  2. Rulla till en ”korv” och dela i 20 bitar. Rulla till smala stänger och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck över med bakduk och låt jäsa ytterligare en timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Produkter

Relaterade recept