Ingredienser:
- 20 st
- 10 g jäst
- 2,5 dl riktigt kallt vatten - Se produkt
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 40 g färskriven smakrik parmesan
- 2 dl Ewalies mjölmix
- 1 dl teffmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk örtkryddsblandning
- 1-2 nypor havssalt
- Pensling: ett uppvispat ägg
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Vispa ut jästen i vattnet, och tillsätt olja, honung och parmesan.
Blanda de torra ingredienserna i degspadet. Mixa väl i matberedaren. Täck över bunken med plastfilm och låt jäsa en timme. Ta upp degen och knåda igenom den. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Degen är lättarbetad.Rulla till en ”korv” och dela i 20 bitar. Rulla till smala stänger och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck över med bakduk och låt jäsa ytterligare en timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
Produkter