Chokladbiskvier
Kategorier

Chokladbiskvier

12-14 st

Ingredienser:
  • Botten:
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Smörkräm:
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 150 g laktosfritt smör
  • 50 g 70% chokladkaka
  • Topping:
  • 150 g 70% chokladkaka
  • 20 g kokosolja
Gör så här:
  1. Riv mandelmassa och rör ihop den med äggvitan med en gaffel. Bred ut små runda platta bottnar, ca 5 cm diameter på bakplåtspapper. Grädda i ugn på 200 grader i 8-10 minuter. Låt dem svalna. Vänd dem med botten upp.

  2. Koka vatten och socker till fyllningen till ett sockerlag. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt, gärna med elvisp. Låt kallna. Smält chokladen och låt den svalna utan att stelna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Blanda i den smälta chokladen. Rör om. Bred en klick chokladkräm på varje botten platta. Lägg en klick i mitten och dra chokladkrämen ned utåt kanterna så chokladen blir toppformad. Låt stå i frysen.

  3. Smält kokosolja och choklad. Rör om. Doppa varje kaka i chokladblandningen.

Produkter

Relaterade recept