12-14 st
- Botten:
- 200 g mandelmassa
- 1 äggvita
- Smörkräm:
- 0,5 dl råsocker
- 0,5 dl vatten
- 3 äggulor
- 150 g laktosfritt smör
- 50 g 70% chokladkaka
- Topping:
- 150 g 70% chokladkaka
- 20 g kokosolja
Riv mandelmassa och rör ihop den med äggvitan med en gaffel. Bred ut små runda platta bottnar, ca 5 cm diameter på bakplåtspapper. Grädda i ugn på 200 grader i 8-10 minuter. Låt dem svalna. Vänd dem med botten upp.
Koka vatten och socker till fyllningen till ett sockerlag. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt, gärna med elvisp. Låt kallna. Smält chokladen och låt den svalna utan att stelna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Blanda i den smälta chokladen. Rör om. Bred en klick chokladkräm på varje botten platta. Lägg en klick i mitten och dra chokladkrämen ned utåt kanterna så chokladen blir toppformad. Låt stå i frysen.
Smält kokosolja och choklad. Rör om. Doppa varje kaka i chokladblandningen.