Banankaka
Kategorier

Banankaka

Ingredienser:
  • 100 g smör, laktosfritt
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 4 bananer
  • 1 dl yoghurt, laktosfri
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • Kokosfett eller smör och sesamfrö till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Smält smöret i vattenbad eller i mikron.
    Vispa ägg och råsocker. Häll i det smälta smöret. Mosa tre bananer, spar en till dekorationen. Blanda i yoghurt och hackade hasselnötter. Blanda ned alla torra ingredienser. Rör ihop väl. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm. Grädda i ugn i ca 40 minuter.

Produkter