Baguette
Kategorier

Baguette

Ingredienser:
  • 2 bröd
  • 5 dl vatten, kallt
  • Halva paketet jäst, ca 25 g
  • 1 tsk salt
  • 4,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en degbunke och häll på vattnet.

  2. Blanda övriga ingredienser i separat bunke. Innan du blandar ned i degspadet. Rör runt i degen i 5 minuter.

  3. Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i 2 timmar. Värm ugnen till 225 grader. Vänd upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl Dela degen i två bitar, fukta händerna med vatten, alternativt lite rapsolja. Forma degen till baguetter. Lägg dem på en plåt händerna med lite vatten med bakplåtspapper. Strö över lite bovetemjöl. Skåra bröden med vass kniv.
    Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Produkter