Glada bagarens bästa glutenfria baktips
Kategorier

Glada bagarens bästa glutenfria baktips

Ewa Skiöldebrand håller i nybakat bröd

Glutenfribakning skiljer sig från traditionell bakning. Tänk kladdig smet istället för deg. – glutenfria degar behöver inte knådas utan bara rör ihop antingen för hand, visp eller degblandare – tillsätt inte mer mjöl för att bli av med det kletiga -fiberhusk, psylliumfröskal och pofiber ersätter glutens egenskaper när du bakar glutenfritt. – fiberhusk och psylliumfröskal klumpar lätt ihop sig när de får kontakt med vätska, rör snabbt ned dem och tillsätt gärna lite i taget när du rör om. – ju mer finmalet mjöl desto mer vätska, då det finmalda mjölet absorberar mer vätska. – om degen är lös, vänta ca 10 minuter så kommer den att bli mycket fastare – låt brödet vila och bli kallt innan du skär upp det. – förvara brödet i papperspåse istället för plastpåse och gärna i kylskåp.